Välkommen hit till min bloggmåndag 6 maj 2013

Första varma dagen …


Och den tillbringade jag inte ute. Var först och fick klorna klippta på Leve och sen fick hon även ett bad i badkar, kan väl inte påstå att Leve var den gladaste hunden, men matte var glad att hon hjälp med det. Sen blev det en tur till läkare för mig själv…så hade den dagen gått. Tur att vi nu fått tillbaka ljuset så man kan ändå var ute i trädgården på eftermiddagen och kvällen. Men så mycket blev inte gjort, ändå lite krattning och några vändor för att kolla plantor.

Mycket, mycket är på gång och det är såå himla kul. En del plantor har farit väldigt illa i vinter och jag tror det är den blöta hösten som ställt till det för en del Dianthusar och Alunrötter. En del Dianthusar får nog åka på komposten men jag avvaktar ett tag till och ser hur mycket som kan repa sig, Alunrötterna verkar komma i alla fall men de kommer nog behöva hela sommaren för att bli fina igen.

Dagens skörd från kameran
Min lila blåsippa blommar nu och sträcker sig mot solen.Vårstjärna ,Scilla forbesii tidigare Chionodoxa har börjat slå ut sina blåa blommor.Snöklockorna, Leucojum vernum har nu slagit ut sina klockor helt.Bollviva ,Primula denticulatai detta fall en lila Bollviva har börjat blomma. Bollvivor börjar blomma längst ner i roten och ju mer de slår ut ju längre blir stjälken..
En som börjar blomma innan den stuckit upp hakan från jorden är Gullflockan, Hacquetia epipactis.


Ha det gott!!


13 kommentarer:

 1. Vad härligt att se att det även händer saker i din trädgård;) Tycker också att Diantusen tagit stryk i år , tror att alla mina gått ut;( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Otur att det blev en fin dag just då du hade annat för dig, men det kommer säkert fler "findagar" :)
  Underbara vårblommor!

  SvaraRadera
 3. Skönt när det äntligen börjar hända lite i trädgården:)
  Mina bollvivor har nu ca 1 dm lång stjälk och är enormt granna i sin lysande lila färg! Man behöver de glädjespridarna nu, man suger åt sig allt som kommer fram och dyker upp....jag minns iallafall inte var jag planterat alla lökar från i höstas, är onekligen lite spännande nu.
  Ha det skönt och betänk vad Leve ska må gott nu, nybadad och kloklippt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vakre bilder! Blåveisen din er så flott :-)

  SvaraRadera
 5. Härligt! De där vändorna för att kolla till plantorna är alldeles underbara nu på våren, även om man gör några trista upptäckter...
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att våren äntligen är här. Tråktigt med sådant som farit illa under vintern. Här är det inte blötan i år, utan ihärdig kyla utan skyddande snö. En del ser riktigt risigt ut. Men man får glädjas åt det som växer.

  Må gott.
  //Katarina

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara närbilder du tar! Läckert!

  SvaraRadera
 8. Javisst är det härligt när knoppar brister - nu händer det mycket i naturen. I dag fick björkarna musöron här - en vecka senare än normalt.

  SvaraRadera
 9. Hej

  Det er nogle dejlige billeder :)

  Mine Alunrod er også visnet helt tilbage i vinter, men de skyder allerede rigtigt fint, jeg tror bestemt de også nok skal komme hos dig. Jeg håber det bedste.
  KH
  Marianne

  SvaraRadera
 10. Så härligt att se dina fina bilder. Visst är det härligt när det börjar knoppas. Vi har också haft det varmt och gott idag. Såg att gullvivorna börjar komma upp på gräsmattan. Så fint!

  Ha det gott!
  Kraam
  Ina

  SvaraRadera
 11. Det er så utrolig deilig nå. Nå kommer det vi har venta på lenge. Mange spennende vårblomster du har, blomster som jeg ikke har sett før. God kveld! Anne

  SvaraRadera
 12. Underbart med alla vårblommor!
  Ha det fint!
  Lena

  SvaraRadera
 13. Hej Berit !
  Så kul att du tittade in hos mej !-Men hallå där vilka plantor du har !
  Man blir alldeles lycklig när man ser dina bilder !
  -Bollvivan..Den är ju alldeles underbart gullig....Och Snöklockorna ♥
  Gissar att du har en alldeles underbar trädgård ! - Måste kolla in dina tidigare inlägg ;)
  Ha det gott !
  Kram Anneli

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit