Välkommen hit till min bloggsöndag 12 maj 2013

Underbart väder idag!!


Idag har vi haft underbart väder, riktigt varmt, så skönt!!Jag har plockat upp nästan alla krukor från pallkragarna, men fick slut backar ska få ett gäng backar imorgon förhoppningsvis så jag kan fortsätta, jag måste tömma pallkragarna innan jag fortsätter bygga men en till har iallafall blivit gjord idag. Nu har jag slut virke så imorgon får Byggmax ett till besök av mig.

Idag har jag även börjat finrensa i rabatterna och lägga på jord. Och sätta pinnar i rabatterna för de där himla katterna som bara gräver i mina rabatter..Blir galen på dem snart!!!!!Idag hittade jag pärlhyacinter uppgrävda det är inte kul….

Nu har Corydalis solida 'Frodo' stor nunneört börjat blomma det är en tvåfärgad corydalis.Även min Corydalis gotlandica, Gotlänska nunneört har börjat slå ut sina blommor, den har även frösått sig i år , de ska plockas upp och krukas de frösådderna.


En som sakta börjat slå ut sin knopp är Pulsatilla vulgaris ssp. gotlandica, Gotlandsippan. Det är första gången den blommar hos mig .En som snart blommar är min Hepatica nobilis 'Alba', vit blåsippa. Den är så otroligt vacker och kommer i år med många knoppar. 


Ha det gott!! 


13 kommentarer:

 1. Gillar verkligen det gotländska nunneörten, måste helt klart skaffa mig en. Sen såg jag på nätet att du hade köpt en smällspirera för nått år sen som var "brokbladig". Är precis i tagen att skaffa mig en sådan också, har den varit/är den lika fin som den verkade vid inköpet!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vill skjuta lite grenar med gröna blad, men de har jag klippt bort. Men annars är den fin!!

   Radera
 2. Vackra bilder1 Vad härligt att värmen kommit!/Annica

  SvaraRadera
 3. Vilka fina blommor. Gotlands sippa,Gotländsk nunneört....vill ha! ;)
  Vart kan man finna dessa fina?
  Ha det bäst! Åsa

  SvaraRadera
 4. Så fin den är din "Frodo".

  Kan tipsa om en växt som vi säljer hos oss. "Scardy Cat" skall visst hålla katter, hundar och rävar borta från trädgården. Värt att prova kanske?

  /Mia

  SvaraRadera
 5. Vilken otroligt vacker nunneört. Jag tycker de är lite svårflirtade.
  Jag läste på någons blogg att man ska lägga kaffesump på rabatterna så går inte katterna dit. Kanske värt att testa, har själv ingen erfarenhet av det.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Å den där Gotlandssippan gillas verkligen.Så underbar.Kram.

  SvaraRadera
 7. ÄLSKAR nunneörter, de får fröså sig som de vill hos mig:) Min vita blåsippa tror jag har dött i vinter;( vill inte gräva där än i alla fall - kanske den kommer igen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Gillar båda nunneörterna, jättefina!
  Jag sticker också ner pinnar i mina rabatter och lägger dessutom hönsnät på vissa ställen eftersom byns katter verkar vilja använda våra rabatter som toalett.... Inte kul!
  Vit blåsippa, känns lite konstigt :-) men så fin.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 9. Åh Berit! Jag borde inte ha visat ditt inlägg för Wille och Maija! Båda utbrast samtidigt:"Wooops!? Vi trodde att du gjorde i ordning kattoa åt våra kusiner???!!!"
  Nä. Vet du vad? Jag rekommenderar ett besök på loppis där du köper för 'ingenting' en massa
  gafflar. De placerar du lite här och var i rabatterna med taggarna uppåt. Enligt Birgitta i Glädjekällan gör de stor nytta: Katterna ratar rabatterna.
  Hälsningar från Maijas och Willes 'mnamma'!
  Jag är glad att mina 'huliganer' håller sig hemma och förstör bara här.

  SvaraRadera
 10. jag har försökt att sånna där fina nunneörter men har inte lyckats"suck"de är så underbara
  Uschja för katter som gräver runt i rabatterna,Kuling har fått till uppgift att jaga bort dom och skatorna bara det att en av grannkaterna är lite tuff av sej och vill gå i mot Kuling
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga bilder!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit