Välkommen hit till min bloggsöndag 5 maj 2013

Roliga upptäckter både ute och inne


Jag varit runt och kollat lite i trädgården vad som vaknat till liv, och det fanns många glädjeämnen som värmde mitt hjärta. Så det blev en hel del glädjerop idag…

Jeffersonia diphylla, Vit presidentsippa är på väg upp , jag hoppas den glädjer mig med någon blomma i år vilket den inte gjord ifjol.Dicentra cucullaria ’Pink punk’, Sjömanshjärta som jag köpte i höstas kommer så fint. Den ska blomma med svagt rosa blommorCorydalis flexuosa 'Purple leaf', Pandanunneört som jag bytte till mig ifjol kommer så snällt, kul för den var jag osäker på om den skulle klara sig.En som jag hjärtat hoppad till för var Caulophyllum robustum, Azurbär som stått på min önskelista länge, fick tag på en hos Larz Danielsson ifjol.


Att min Streptopus amplexifolius, skruvrams klarade av att stå i vatten ett tag gladde mig också.Inne finns det också nått som glatt mig, jag fick ju en del burkar av Orkidéer av Kjell bland annat Cypripedium calceolus ,Guckusko. Jag har skolat ut alla och nu så har en guckusko fått blad. De andra verkar också ha klarat utskolning bra, ett visst svinn räknar jag med eftersom de bott i sterila miljöer innan och omställningen kan lite svår ibland för dem.Nu blommar min blåsippa så vackert…Ha det gott!!!


14 kommentarer:

 1. Vilken lycka, helt underbart!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Förstår din lycka! Man blir helt salig när man ser vad som poppar upp men jag hade nog smällt av av både lycka och stolthet om jag fått Guckoskor att sticka näsan över krukkanten:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så mange spennende planter du har! Så bra at så mange av de har klart seg gjennom denne harde vinteren.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Igår kväll upptäckte jag att sjömanshjärtat (den vanliga) börjat blomma så smått. Presidentsippan (som jag glömt att jag planterat just där...) visar gröna blad. Fler upptäckter väntar... =o)
  Så många spännande växter du har! Ja och din blåsippebild är magisk!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Det händer mycket nu....gäller att vara vaken så man inte missar något...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Så glad man blir för varje växt som klarat den här vintern.Hoppas dina Orkideer kommer att ta sig bra.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Härliga växter och visst blir man förundrar över att en del saker har överlevt i år!
  Läste också ditt förra inlägg och kan med glädje säga att vi har nästan allt av det du räknade upp som bra för humlorna (t.o.m. en vildapel) - vilket gör att vi har många humlor redan nu faktiskt!!

  SvaraRadera
 8. Härligt att se de som kommer opp! Här verkar rätt mycket strukit med i barmarkskylan bl.a. just pandorna :( Jag håller tummarna för dina guckuskor!

  SvaraRadera
 9. Det är underbart med allt som tittar upp ur jorden nu!!! Man blir verkligen glad :-)
  Så läcker den vita presidentsippan ser ut när den kommer upp, vilken färg!!! Jag känner inte till den sedan tidigare, fick slå upp den för att se hur den ser ut när den blommar - snygg.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 10. Vad härligt med allt som dyker upp i rabatterna nu! Presidentsippa låter ju spännande, hoppas den blommar i år då! Och sjömanshjärta, vilka fantastiska namn!

  /Jenny

  SvaraRadera
 11. Ja det må jag säga, så det växer i din trädgård!
  Vilken lycka efter en lång och kall vinter.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 12. Så mange spennende sorter du har :-) Flotte bilder!

  SvaraRadera
 13. Nu hoppade mitt hjärta till också - Caulophyllum robustum - vilken skönhet!!!!! Den åkte direkt in på min önskelista också, tack för tipset!
  Hoppas du har en skön söndagskväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Ja, nu börjar det hända saker i rabatterna och det går fort. Härliga bilder. Och dina blåsippor är så vackra.

  Ha en fin vecka.

  Hälsar Eva

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit