Välkommen hit till min bloggonsdag 1 maj 2013

Knopp, knopp och en blomma..


Ja nu äntligen är vi där i den efterlängtade sköna Majs månad, men den kunde ha börjat bättre. Idag har det snöat och blåst nordan, inte en bra början på denna månad. Snön låg inte kvar tack och lov!!! Men som tur är kommer det nya dagar med förhoppningsvis bättre väder än idag.

Jag har snart grovrensat alla mina rabatter har bara kvar en bit av min stenmur sen är det klart, skönt. Tyvärr så verkar en hel del Dianthusar farit illa och ruttnat eller i dålig form, det skyller jag den blöta hösten på.

Mycket är på gång i min trädgård men inte så mycket som blommar än men en hel del knoppas finns det här och där.

Sjömanshjärta, Dicentra cucullaria Blå presidentsippa, Jeffersonia dubiaJordviva, Primula vulgarisLundviva, Primula elatiorPrimula longipetiolata, den har inget svenskt namn.Blommar gör Snöklockor, några blåsippor, snödroppar och Helleborus niger, julros så helt utan blommande blommor är jag inte. Jag har dessa på många ställen i min trädgård.

Helleborus niger, julros
Ha det gott!!

11 kommentarer:

 1. Hejsan Berit!
  Visst känns det ibland enerverande med denna vår som dröjer och dröjer? Eller kanske har ni där i 'permafrosten';))) en normal vår? Trots att vi har haft så mycket sol, vilket är förstås underbart, kommer inte värmen. Konstigt, tycker jag!
  Din underbara Primula longipetiolata väcker habegär! Snacka om att alltid presentera växter som får en att avundas och önskelistan blir bara längre och längre......;)))!
  Olyckligtvis verkar det som om 'Nathalie' är stendöd ;(! Den har dukat under av meterdjup barfrost (snacka om permafrost!) /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja är 'Nathalie' stendöd skickar jag en ny:)

   Radera
 2. Vilka underbara vårblommare:) Blir lite avis på alla som har presidentsippa, har försökt att så den många gånger och även i år men det kommer absolut ingenting i krukan;( Vi får verkligen hoppas nu att värmen verkligen kommer nu:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. I dessa tider blir det så tydligt att det är ett avlångt land vi lever i. Ni får snö hos er samtidigt som vi går barfota i sommarvärme här nere i söder. Men all vårvärme är på väg upp till er också. Snart är den hos dig Berit. Snart.

  Ta hand om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Berit

  Hvilke fine farver på de nye skud - det lover godt!

  Du må have en dejlig dag!

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt med alla knoppar som sticker upp nu!
  Lite mer värme så kommer det att skjuta fart ännu mer!
  Ha en fin dag!
  Lena

  SvaraRadera
 6. Hej Berit.
  Härligt med alla knoppar som kommer trots vädret. I år får vi verkligen ha tålamod. Ha det bra/Carita

  SvaraRadera
 7. Härligt att vårens blommor börjat titta upp ovan jordytan.
  Skönt då grovrensingen är klar. Här har jag inte ens tänkt tanken ännu :=)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 8. har precis kommit på att jag ska INTE sätta min från Esveld inköpta vintergröna och grön/gula Eleganus i murrabatten. Det blir alldeles för lite sol för den. Istället ska jag sätta Helleborus. Har ju bara en vit....och på Öland finns ju ett mycket bra perennställe också! Och jag ska försöka att komma ihåg att hälsa från dig - men källingen börjar bli väldans glömsk!! *fniss*

  SvaraRadera
 9. Berit, Some nice detail in the bud shots today. There is so much beauty in the close-up simple shots. Good job. Jack

  SvaraRadera
 10. Det ser ut som om vi er kommet like langt i hagen du og jeg : ) Vi har også fått sne de siste dagene..

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit