Välkommen hit till min bloggsöndag 19 maj 2013

Vita skönheter


Nu har vi sommarvärme och allt exploderar i rabatterna men hinner inte riktigt med nu. Varken att hinna se allt som blommar men kanske mest det att rensa och fylla på jord, det är nu man önskar man kunde klona sig.

Igår slog Sanguinaria canadensis 'Multiplex', fylld blodört ut. Den har ju tyvärr en kort blomning men man får njuta medans den blommar. Den blommar först sen kommer bladen.Corydalis solida ’White knight’ blommar också nu. Den hoppas jag frösår sig rikligt, för den skulle jag vilja ha många av.
Även Vitsipporna har ju börjat blomma hos mig nu. Här är det två omtvistade namnsorter som blommar, vilken som är vilken är svårt att reda ut, En del säger att denna heter
Anemone nemorosa ’Green fingers’ som jag också köpt den som av Hannelotte men en del kallar den ’Green dreams’.Den här kallar jag Anemone nemorosa ’Green dreams’ den får en vit kalufs i mitt sen då den slagit ut färdigt. Men vilket som är rätt är jag inte säker på.Ha det gott!!


10 kommentarer:

 1. Så fina blommor du visar idag.
  Den fyllda blodörten är ju helt fantastisk!

  Ha en toppendag i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag lite avis..hihi...Vill också ha den underbara vita nunneörten. Blodörten är helt otroligt vacker...suck...;-)

  Solskenskram / Therése

  SvaraRadera
 3. Sanguinera canadensis 'Multiplex' har blommat klart för säsongen här. Ena dagen stod den i full blom, nästa dag låg alla kronbladen på marken. Det går fort ibland:-) Men vacker är den!

  Vackra är dina vitsippor också - oavsett vad de heter:-)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Här har blodörten blommat över för i år och det mesta av nunneörten också men det är verkligen underbart fina:) Den vita nunneörten vill jag också ha mer av och den sprider sig faktiskt rätt fint:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. vilka små sötnosar du visar
  den vita nunneörten skulle jag verkligen vilja ha
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Ljuvlig blodört! Hade hoppats att de plantor jag köpte förra våren skulle ha övervintrat, men se det gjorde de inte. Får skaffa nya, för även om blomningen är kort så är blommorna så fina! Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Wow, vilka helt ljuvliga små blommor du har i din samling. Blir så avis.

  Kram från Helen

  SvaraRadera
 8. Så nydelige hvite skjønnheter!
  Herlig tid vi har fremover nå:))

  SvaraRadera
 9. Wow vilka fantasiska blommor! Nu måste jag kolla runt på din blogg - vad kul:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit