Välkommen hit till min bloggtisdag 7 maj 2013

Öppnat växthuset och ett paket i lådan och ett på posten..


Nu har jag börjat flytta växter till växthuset, jag kör back efter back på skottkärran till växthuset så snart kanske jag har ett sovrum istället för ett plantrum. Jag har väl bara hunnit med kanske en tredjedel idag eftersom jag måste vila mellan varven. Men Rom byggdes ju inte på en dag så nog kommer växthuset bli fullt så småningom och jag får tomt på växter inne. Ska bli skönt att äntligen få ha dem på samma ställe alla mina frösådda nya växter.
Nya växter fick jag också i brevlådan idag och ett paket på posten som jag hämtade ut. De nya växterna på posten var en som ville tacka för att jag skickat henne lite fröer..och det var inte några dåliga växter jag fick, blev superglad!! Jag fick Hepatica nobilis ’Rubra Plena’ en rosa dubbel blåsippa och ett jättestort exemplar och så fick jag en Lundsköna, Deinanthe caerulea allt detta hade hon köpt åt mig i Danmark på en växtmarknad. Tror ni jag blev sugen på åka dit nästa år:)
Sen så kom även Larz Danielsson paket idag, det är han som har Spezialplant. Jag hade beställt Veratrum formosanum, Dysosma tsayuensis, Synthyris missourica v. missourica, Saxifraga mertensiana, Disporum sessile Chigger(Blått hundbär) Shortia uniflora (Fransklockaalla handlade med hjärtat och inte med hjärnan. Som så ofta det blir då jag handlar växter …hjärtat får styra mer än vad hjärnan får, sen får man hoppas man har plats eller kan göra nått nytt så de ryms hos en . Sån är jag:)Sen har jag beställt ett lastbilslass med jord idag, som kommer på fredag, det passar väl bra nu då jag har en del plantor som borde få ett hem.

Ha det gott!!


15 kommentarer:

 1. Vad härligt att få tillbaka sovrummet för sig själv!
  Det är skönt när växterna kan flytta ut. Igår planterade jag mina frösådder drakmynta i rabatten och håller tummarna att frosten håller sig borta.....


  Må gott!

  SvaraRadera
 2. Ser så härligt ut med alla småplantor. Lyxigt:).
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Underbart, vilken rikedom! Ja, lass med jord vet jag hur det känns, ryggen ömmar fortfarande efter Gotlandsracet :-9
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Förstår vad du menar med att få tillbaka sitt rum.
  Men inte har jag lika mycket som du!
  Det blir nog fint i nya rabatten.
  Ha det bra. Åsa

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt fina frösådder du har! Själv har jag ju inget växthus och normalt inga frösådder, men i år har jag 8 krukor med sex olika chiliplantor och dom - samt en massa sommarblommor - bär jag ut och in på altanen varje dag. Ett jäkla kånkande.....
  Läste tillbaka och såg ditt inlägg om att alunrot och dianthus hade gått ut beroende på den blöta hösten. Och det är likadant här, vi hade ju en torr sommar på ön 2012- men en otroligt blöt höst och jag har massor av alunrot. Inte är dom vackra nu inte, men dom kommer igen!

  SvaraRadera
 6. Mycket spännande bland de frösådderna!
  Lycka till och hoppas att kylan gett sig nu!
  Lena

  SvaraRadera
 7. Dina sådder ser verkligen fantastiska ut! Mina hamnar inte ens i närheten, varken i kvalitet eller kvantitet;) Vad trevligt att få paket på posten, det är alltid spännande:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Så härligt när man får ut plantorna. Och då får man själv flytta ut i drivhuset :o)
  Spännande inköp.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Å så fina frösådder du har.Så duktig du är på att dra upp växter från frö.Fick också paket från Larz.Kram.

  SvaraRadera
 10. Så mycket fint där Berit - och växterna från Spezialplant är bara så spännande. Om jag någonsin kom dit skulle det behövas en lastbil för frakt - där finns allt man kan önska och lite till!

  Önskar dig lycka till med alla dina frösådder.

  SvaraRadera
 11. Bare godsaker! Dette er nok betraktelig hyggeligere å få i posten enn regninger.. God uke!

  SvaraRadera
 12. Gah, vad mycket roligt! Hjälp, det tar liksom aldrig slut med dina frösådder. Små bebisar över-överallt. Jättekul att se.

  SvaraRadera
 13. Wow, så många plantor! Och nya spännande sorter!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hejsan Berit! Visst är det härligt med växter från Larz?! Jag hämtader själv mitt paket när han besökte Göteborg med omnejd.
  Kan vi göra bytesaffär? Du får gul tandrot av mig och jag får av dig...? ...nåt roligt;)))?!/Anja

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit