Välkommen hit till min bloggtorsdag 8 december 2011

Pysselkväll med prins, prinsessa och dotter

Vi har en mångårig tradition att vi ska pyssla ihop minst en gång före jul jag och min dotter. Numera då jag blivit berikad av barnbarn så får de också vara med. Jag vet inte vem som ser framemot denna dag mest jag eller barnbarnen:)

I år så blev det en hel del pyssel igen. Prinsen hade önskemål att få göra julgodis så naturligtvis så gjorde han och jag det. En smet blev misslyckad så vi ska göra om det någon dag eller kväll och prinsessan ville också göra. Det gäller bara att hitta en kväll eller dag som passar, de är två stycken barnbarn som både spelar ishockey och innebandy.

Det är lite geggigt att trilla tryfflar:)

Men fina blev de med strössel och himla goda! 
  
Annat de gjorde var att dekorera blockljus. De klippte ut från servetter bilder, man tar det yttersta lagret och sen tar man och värmer fast den bilden. Det går jättebra att använda strykjärnet på låg temperatur och ett smörpapper över ljuset, sen stryker man fast bilden. Jag hade även köpt lite band och stenar som de pressade fast.

Här håller Prinsessan på att dekorera sitt ljus, det är en kreativ madam detta!!Så att bara klippa ut en ängel från en servett var inget för henne , hon rotade bland bland alla mina servetter och hittade en servett som hon tyckte stämde med de band hon valt.

Här ska prinsen stryka fast sitt motiv på sitt ljus.


Prinsessan hade önskemål att måla kvistar vita, jag och hennes mamma gjorde det ifjol, så naturligtvis så fick hon göra det. Min toalett används till mycket nu blev det målarstuga. Hon blev nöjd över resultatet och har hängt små julgrankulor i det, Det blev såå fint i hennes rum.


Sen fick de måla fanerhjärtan röda och även måla siffror på dem för att ha i adventsljusen. Jag borrade sen små hål i dem och vi trädde in band i den så de kunde knyta fast den på blockljusen.De här hjärtan kan du köpa på ÖoB.
Först så målades de röda
Sen var det där att måla siffror med vit målarfärg, ett litet pillrigt jobb:)Min dotter då?? Ja hon rev lakan hon:) Jag hade varit och hämtat små granar som jag hade rivit lakan i remsor och gjort små rosetter och knutit fast på granarna. Jag har det i en kruka på bordet just nu. Så det ville hon göra.


Ser att jag fått nya följare på min blogg. Kul , ni är så välkomna hit!!
Ha det gott!!

11 kommentarer:

 1. Vilken underbar kreativ kväll ni har haft:)) Ser fram emot när min dotter flyttar hit (granntomten) eventuellt nästa år. Då ska vi pyssla! Hoppas att Nicholas (barnbarnet) vill vara med också:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så roligt att ni delar pysselintresset. Det är ju en riktigt mysig tradition ni har så här innan jul.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig tradition...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Jamen det är ju sånt HÄR som gör julen så trevlig. Mys och arbetsglädje tillsammans med de närmsta. Härlig tradition!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Riktigt mysigt verkar ni ha, så kul när barnen gillar att pyssla. Men de har ju en bra förebild:o)))
  Jag ser att de försökte sig på ljusen också.
  Så enkelt med rivna tygremsor riktigt dekorativt på den lilla granen det behövs ju inget mer.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Kul att pyssla med barnen!
  Du måste vara Drottningmodern dårrå :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Ser hur mysigt ut som helst med ert pyssel. Kul med barn när man ska pyssla, de har oftast många roliga idéer :-) Godiset ser jättesmarrigt ut!

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 8. När jag ser allt ert pyssel, saknar jag mina barn och barnbarn, som bor alltför långt borta. Så tyvärr har vi ingen sådan tradition.
  Ha det riktigt gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 9. Misslyckad smet är god den med. Så mysigt ni har det. Det är alltid kul att göra något tillsammans.

  SvaraRadera
 10. OJ, vilken pysselverkstad! Så fint ni gör! Ingen jul utan pyssel : )
  /Cika

  SvaraRadera
 11. Ååå, det ser så roligt ut !!!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit