Välkommen hit till min blogg



måndag 6 maj 2013

Underbar dag!!!!


Idag har det varit en låång dag ute, skönt och underbart. Kommer nog att kännas i kroppen imorgon. Växthuset är städat så nu kan jag snart flytta in mina växter, alla grus och stenmjöls ytor är blåsta med lövsugen från alla löv sen har jag även krattat lite grann. Just krattning tar jag pö och pö eftersom det frestar på min nacke gode mycket. Men tar man lite varje dag så blir man nog klart innan hösten:)Sen då jag kom in så skolade jag ut lite frösådder så nu är jag trädgårdstrött i kropp men oj så gott för själen.

Och naturligtvis så har gått mina rundor i trädgården med kameran. Dagens skörd blev dessa:

Jordvivan, Primula vulgaris som slagit ut sina knoppar nu, det är en namnlös en om någon har nått förslag på namn tar jag gärna emot det.



Även Lundvivan, Primula elatior har börjat slå ut sina ljusgula knoppar


Corydalis subremota (Corydalis solida ssp. subremota?)Köpt av Janis Ruskans har börjat slå ut.


En krokus har slagit ut och fick genast besök.



En som har ett vackert bladutspring är rönnspirean, detta ska vara en sort som inte ska ge lika mycket rotskott. Men för säkers skull har jag planterat den som solitär i stenmjölet. Den har stått där några år och uppfört sig hyfsat.


Lite videkissar har kommit på Salix helvetia.



Ha det gott!!


9 kommentarer:

  1. Visst är det skit när vi vill mer än våra kroppar Berit! Vi får helt enkelt ta det som det kommer:) Så skönt att du nu kan få ut dina plantor i växthuset;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder du visar. Äntligen är det vår! Underbart!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  3. Finns det så mycket blommor framme redan nu i Piteå? Trodde Ni åkte skidor fortfarande. Där ser man hur okunnig man är...men det var ju heller inget hemlighet...

    SvaraRadera
  4. Så vackra bilder.Du har ju kommit längre med dina vivor en vi har gjort här i Oxelösund.kram.

    SvaraRadera
  5. Grrr! Min relativt nyopererade höftled bråkar lite när jag står på knä och planterar. Har insett att jag nog får hejda mig lite till hösten och det är inte kuuuul.:(

    SvaraRadera
  6. Så underbara bilder. Jag ska också fortsätta i mitt växthus idag. placera ut några växter med bubbelplast över. Här är fortfarande nattfrost. Hur tråkigt som helst ju. Önskar dig en underbar dag/ kram Fia.

    SvaraRadera
  7. Tack snälla Berit för kommentaren hos mig om lundvivan, och nu när jag ser din bild så är det ju likadan. Tack än en gång, alltid kul att veta vad man har....sedan har jag också en sådan blå-lila jordviva, de fanns här när jag flyttade hit och nu har planterat isär dem så jag har kunnat sätta dem lite varstans på tomten, men något namn har jag förstås inte....är glad ändå för den välkomnar mig varje dag med sina härliga blommor:)
    Ha en skön början på maj uppe hos dig.
    /Carina

    SvaraRadera
  8. Mye deilig vårsnadder å finne hos deg nå! God ny uke!

    SvaraRadera
  9. Ja,nu stupar man i säng trött men nöjd
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit